női 110 gát (női 110 gát)
Sport

Esős olimpiai főpróba Londonban

A francia Christophe Lemaitre az idény harmadik idejével nyerte meg a 200 m-es síkfutást a londoni Gyémánt Liga-viadalon.

Az Európa-bajnok Christophe Lemaitre – két héttel az ugyancsak a brit fővárosban sorra kerülő olimpia előtt – 19.91 mp-cel ért célba, ennél jobbat idén csak a jamaicai Yohan Blake (19.80) és Usain Bolt (19.83) futott.

Kevésbé sikerült a főpróba a 100 gát világbajnokának: az ausztrál Sally Pearson csak második lett az amerikai Kellie Wells (12.57 mp) mögött, akit az előfutamban még megvert.

Női 100-on a nigériai Blessing Okagbare bizonyult a legjobbnak (11.01 mp), megelőzve a tavalyi világbajnok amerikai Carmelita Jetert, a pekingi olimpiai bajnok, legjobb idővel döntős jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce a rajt után néhány lépéssel hibázott, és utolsóként kocogott be a szakadó esőben.

Az olimpiai aranyérmes és világcsúcstartó cseh Barbora Spotakova 64,19 m-rel csak második lett női gerelyhajításban, mint ahogy az ötkarikás bajnok lengyel Tomasz Majewski is férfi súlylökésben (21,28 m).

 

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!