Sport

217 km után 20 centi döntött

greipel (greipel, )
greipel (greipel, )

A Tour de France 13. szakaszán, a francia nemzeti ünnepen nem jött össze a hazai siker, a német Greipel minimális különbséggel verte a szlovák Sagant.

Július 14. mindig különleges nap a francia körversenyen, az idei 99. Tour de France.on sem volt ez másképpen, várható volt, hogy a hazai bringások mindent megpróbálnak a dicsőségért.

Erre azonban a Saint-Paul-Trois-Châteaux és Le Cap d’Agde közötti 217 kilométeres etap nem igazán volt alkalmas, bár a szökés borítékolható volt, a végén a Földközi.tenger partjára érő út inkább a mezőnynek, így a sprintereknek kedvezett, de mindenkinek vigyáznia kellett, hogy az időnkénti erős oldalszélben le ne szakadjon a karavántól.

A szél fújt, a mezőny szakadozott, voltak szökevények is, de a legvégén méegis mezőnyhajrá döntött. A pénteki szakaszon főszereplővé vált szlovák Peter Sagan a negyedik, a német André Greipel a harmadik részsikréért hajrázott. Greipel rutinosan belendítette a célvonalnál a bringát, és fél kerékkel győzött, a legjobb sprinternek járó zöld trikórt zajló versenyben az éllovas Sagan azonban masszív előnnyel vezet.

Összetettben nem történt változás, az élmenőkk köztük a sárga trikós brit Bradley Wiggins és a jelentős hátrányban lévő címvédő ausztrál Cadel Evans a mezőnyben utazta végig a 217 kilométert.

Eredmény – Tour de France, 13. sz. (Saint-Paul-Trois-Châteaux – Le Cap d’Agde, 217 km)

1. André Greipel (német. Lotto) 4:57:59 óra
2. Peter Sagan (szlovák, Liquigas) azonos idővel
3. Edvald Boasson Hagen (norvég, Sky)

Összetett:
1. Bradley Wiggins (brit, Sky) 54:34:33 óra
2. Chris Froome (brit, Sky) 2:05 perc hátrány
3. Vincenzo Nibali (olasz, Liquigas) 2:23 p h. 
4. Cadel Evans (ausztrál, BMC) 3:19 p h.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik