Sport

Nem repked az olimpián a griffmadár

Chris Paul, Blake Griffin (Chris Paul, Blake Griffin)
Chris Paul, Blake Griffin (Chris Paul, Blake Griffin)

Blake Griffin, a londoni olimpiára készülő amerikai kosárlabda-válogatott klasszisa sérülés miatt nem lesz ott a játékokon.

Nem kímélik a sérülések a címvédőt a felkészülési hajrában, korábban Dwyane Wade, Chris Bosh és Dwight Howard dőlt ki a sorból. Ezúttal Blake Griffin játékáról mondhatott le Mike Krzyzewski szövetségi kapitány, aki az idei draft 1/1-sét, Anthony Davist hívta be a keretbe.

Griffin egy egymás közti játék során ütközött össze John Wallal, a Washington Wizards irányítójával, a térde bánta a „karambolt”, el kellett hagynia a csapat edzőtáborát. A Los Angeles Clippersszel a napokban hosszabbító zsákolóbajnoknak atroszkópiára lesz szüksége, a Clippers vezetőedzője, Vinny Del Negro szerint azonban a szezonrajtra már rendben lesz.

A Team USA egyébként lejátszotta első éles felkészülési meccsét, az ellenfél a Dominikai Köztársaság volt a csordultig telt (18 ezer 499 néző) Las Vegas-i Thomas & Mack Arénában. Az eredmény a papírforma lett, LeBron Jamesék 113-59-re nyertek. Kevin Durant 24 pontot és 10 lepattanót szorgoskodott össze, míg a meccs emberének André Iguodalát választották, aki a mezőnyből kilenc kísérletből hetet is bedobott, 18 egységgel zárt. Érdekesség, hogy mindketten a kispadról szálltak be.

A mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik