Sport

A lánggal futó magyar sportoló ellen szervezkedtek

veres richárd (veres richárd)
veres richárd (veres richárd)

Egy üzletember magyarországi fogva tartása miatt a kétszeres világbajnok kick-bokszolónknak máshol kellett futnia az olimpiai lánggal. Legalábbis az első hírek szerint.

A The Guardian számolt be arról, hogy a 20 éves Veres Richárd, aki korábban kétszer megnyerte a világbajnokságot kategóriájában a kick-bokszolók között, váratlan akadállyal találta szembe magát, miközben a londoni olimpia lángjával futott.

Veresnek Corfe Castle-ben kellett volna futnia a fáklyával, de a faluban ezt nem engedték a helyiek. A település egyik lakója, Michael Turner ugyanis korábban hazánkban csücsült a börtönben (4 hónapig), büntetőeljárás folyik ellene. Az egyik marketinges cége 2005-ben tönkrement, és miután 134 ügyfelet, nagyjából 6 millió forinttal megkárosított, felelnie kell a tetteiért.

A falu lakói szerint Turnert borzalmas körülmények között tartották fogva, és a helyi elöljárók nehezményezték, hogy éppen egy magyar sportoló fut majd a faluban. A beszámolók szerint a lakosok hátat fordítottak volna az olimpiai lánggal futó magyar sportolónak, a helyi farmerek pedig traktorokkal akarták eltorlaszolni az útját. Mivel minderre figyelmeztették a szervezőbizottságot, Veres pénteken reggel eltért az útvonaltól.

Michael Turner egyébként otthon van, de még el kell jönnie Magyarországra. A láng útvonalát felügyelő szervezők ezzel együtt jelezték, szeretnék, ha Veres Richárd jól érezze magát a futás közben, így az útvonalat megváltoztatták.

Csakhogy aztán az Index helyesbítette a Guardian helyett a hírt: még nem is futott Veres, amikor megjelent a tiltakozásról szóló hír:

„Megrökönyödve olvastuk a Guardian cikkét, Richárd az eredeti program szerint pénteken, helyi idő szerint 12:12-kor kapja meg az olimpiai lángot” – mondta Róth Dániel, Veres klubja, a Halker Király Team közönségkapcsolati felelőse.

Veres semmilyen ellene irányuló akcióról és útvonalmódosításról nem tudott, nyugodtan készült a váltóra.

A láng útvonalát egyébként ide kattintva lehet nyomon követni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik