Sport

Nagy érvágás a magyar férfikézilabdának

kézilabda (kézilabda, )
kézilabda (kézilabda, )

Magyarország csak egyetlen férfikézilabda-csapatot indíthat a Bajnokok Ligájában a sorozat 2013–2014-es kiírásában.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) pénteken nyilvánosságra hozta azt a listáját, melyből kiderül, mely ország hány csapatot indíthat a nemzetközi kupaporondon. Az EHF a rangsort a az európai kupasorozatok elmúlt három szezonjában elért eredmények alapján készíti el.

A férfiaknál Magyarország a többi közt a dán klubok jó szereplésének köszönhetően az ötödikről a hetedik helyre csúszott vissza, ezzel pedig nagyon rosszul járt, ugyanis jövőre csak a magyar bajnok indulhat a Bajnokok Ligájában.

Hozzánk hasonlóan Oroszország is kettőt csúszott vissza, ám ők megálltak a hatodik helyen, így megmaradt a két BL-helyük. Az első három sorrendje változatlan, Németország után Spanyolország, majd Franciaország következik a rangsorban. Negyedikek a dánok, ötödikek pedig a szlovének. Montenegró és Izland kicsúszott a legjobb 27-ből, Hollandia és Luxemburg pedig bekerült oda, így az utóbbi két nemzet is képviselteti majd magát a legrangosabb kupasorozatban.

A hölgyeknél senki sem csúszott ki a legjobb hétből, Magyarország maradt a második, így továbbra is két együttessel leszünk ott a BL-ben. Oroszország négy helyet javítva a harmadik a rangsorban, Spanyolország a negyedik, Norvégia az ötödik, Románia a hatodik, Németország pedig a hetedik. Dánia továbbra is vezeti a listát.

A férfiak rangsorát ide, a nőkét ide kattintva nézheti meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik