Sport

Babos mégis indulhat egyesben az olimpián

babos tímea (babos tímea, )
babos tímea (babos tímea, )

Mivel az olimpiai indulási jogáról lemondott a román Monica Niculescu, így helyére a magyar teniszező ugrik majd be.

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) korábban megfosztotta attól Babos Tímeát, hogy a páros mellett egyesben is szerepelhessen a londoni olimpián, mivel utólagos döntésük alapján a svájci Bacsinszky helyén az osztrák Tamira Paszek indulhat a női tornán.

Azonban az MTSZ szerint az osztrák játékos nem felel meg az ötkarikás induláshoz szükséges feltételeknek, mert a Fed Kupában nem állt elégszer hazája rendelkezésére. Bacsinszkyt szintén kiemelték, mert indulásához hazája olimpiai bizottsága nem járult hozzá.

Így az ITF döntését megfellebbezte a magyar szövetség, de a panaszt elutasították. Most azonban mégis ott lehet Londonban a legjobb helyen rangsorolt magyar teniszező, mivel Monica Niculescu csütörtökön sérülés miatt visszalépett. Babos Tímea pedig június 26. óta az első számú várakozónak számított, így Szávay Ágnes mellett ő is játszhat egyesben a július 27-én kezdődő ötkarikás játékokon.

“Végtelenül örülök, mert a sors igazságot szolgáltatott nekünk – nyilatkozott Babos Csaba, a játékos édesapja, egyben edzője. – Paszeket jogtalanul szerepeltetik az olimpián.”

A két magyar hölgy párosban is megmérkőzik majd Londonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik