Sport

Nyertek a női kosarasok Izrael ellen

honti (honti kata, )
honti (honti kata, )

Hazai sikerrel folytatta az Eb-selejtezősorozatot a női kosárlabda-válogatott, jó hajrával legyőzte az izraelieket Sopronban.

A magyar lányok hat meccs után 4/2-es mérleggel lépett pályára az izraeliek ellen, akiket júniusban 64-46-ra legyőzött.

A 3/3-as mutatónál tartó vendégeket fűthette, hogy azóta meglepetésre legyőzték a csoportban éllovas fehéroroszokat, ugyanis gyorsan előnyhöz jutottak Sopronban. A hazai válogatott három és fél perces kosárcsendje miatt csak 14-20-ról indult a második negyed.

A nemrég honosított Quigley Allie révén a rengeteg triplakísérletet elrontó magyar csapat 26-26-nál, majd 30-30-nál is utolérte ellenfelét, de a vezetést nem tudta átvenni. A félidőben 30-34 volt az állás.

Térfélcsere után a januárban kinevezett Stefak Svitek együttese egy pontra felzárkózott (41-42), de – bár kétszer annyi lepattanót szedett, mint az izraeliek – ennél közelebb nem tudott kerülni.

A 28. percben aztán megtört a jég: Honti Kata büntetőivel a 3. perc óta először ismét “itt” volt az előny. Az 50-52-ről kezdődő zárószakaszban a magyaroknak aztán sikerült végérvényesen a hosszú időn át 55 ponton ragadó riválisuk fölé kerekedni.

A hét mérkőzés után 5/2-es mérlegnél tartó magyarok szombaton Ukrajnában fejezik be az Eb-selejtezősorozatot, a csoportból az első két helyezett jut ki a jövő évi, franciaországi kontinenstornára. Ha a magyarok szombaton legyőzik az ukránokat nyernek Juzsnijban, akkor biztosan utazhatnak az Eb-re.

Eredmény – női kosárlabda Eb-selejtező, A csoport, Sopron

Magyarország-Izrael 73-66 (14-20, 16-14, 20-18, 23-14)

A legjobb magyar dobók: Quigley 20, Horti 13, Nagy-Bujdosó 12

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik