Sport

Egy Európa-bajnok Fehérvárról

Zsigmond Adrienn az Alcoa FKC játékosa tagja volt a Grúziában aranyérmet nyert magyar starndkézilabda válogatottnak, pályafutásáról, és ottani élményeiről számol be.

– A strandkézilabdával még az előző csapatomnál, a Malévnál ismerkedtem meg. Tavaly kerültem be Pinizsi Tamás Tiltott Gyümölcsök nevű strandkézis csapatába, majd ő ajánlott be a válogatotthoz is, mert jól védekeztem. A válogatott bő keretébe először április végén voltam egy kiválasztáson, ott a második hétre tizennégyre szűkítették első lépésben a keretet, majd Horvátországba egy tornára már tizenkettes kerettel mentünk ki. Ezt követően jelölték ki a végső, tíz játékosból álló utazókeretet, nagy örömömre én is benne voltam.

Különösen az ukránok és a házigazda Grúzia elleni találkozókra emklékszik vissza szívesen.

– Nagyon jó hangulat volt, a hazaiak az első naptól nekünk szurkoltak, egyedül a grúzok elleni meccsen – természetesen – nem, de akkor is megtapsoltak minket a végén. Mindenki azt mondta, mi vagyunk a legjobbak, nekünk kell megnyernünk az EB-t. Az ukránokkal játszottunk, amikor egymás után négyszer sikerült sáncolnom. Magamhoz mérten hoztam azt az EB során, amit az edzők elvártak. A négy sánc miatt nagyon sok dicséretet kaptam. Természetesen a döntő megnyerése is emlékezetes, örültünk, hisz nem akartuk megtörni a győzelmi hagyományt. – nyilatkozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik