Sport

Berki Krisztián aprólékos felkészülése

Berki Krisztián (berki krisztián, )
Berki Krisztián (berki krisztián, )

Berki Krisztián a lólengés olimpiai esélyeseként mindenre szeretne felkészülni, és a lehető tegtöbb hibalehetőséget kizárni.

A fog- és vállfájás már a múlté, a lólengés kétszeres világbajnoka maximálisan hisz az elvégzett munkában. Berki Krisztián a tornászkülönítmény tagjaként július 21-én repül Londonba, addig még – ugyanúgy, ahogy eddig – komoly, precíz munkát végez edzőjével, Kovács Istvánnal.

„Az edzéseimnek vannak olyan fázisai, amikor csak teljes gyakorlatotokat végzek egymás után, ezekre százalékos értékelést kapok az edzőmtől, de a gyakorlatrészleteket is tökéletesítjük folyamatosan – mondta Berki Krisztián. – Egyetlen ’halvány’ hibát sem hagy szó nélkül az edzőm. A legapróbb hibalehetőségeket is végigbeszéljük. Igyekszünk minden lehetséges körülményre felkészülni.”

Kovács István szerint minden az előre megírt kotta szerint zajlik. „Olimpikonjaink kiegyensúlyozottak, és teljes erőbedobással edzenek. A kánikulában kaptunk ventilátorokat, amelyek sokat segítettek abban, hogy a rekkenő hőség miatt ne kelljen edzést kihagynunk. Jó, hogy már fellélegezhetünk” – nyilatkozta a világbajnok edzője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik