Sport

Amerikai kosaras Miskolcon

Lenita Sanford leigazolásával sikerült egy magasabb szintre lépnünk, korosztályának egyik legtehetségesebb játékosát tudtuk Miskolcra csábítani, aki teljes mértékben beleillik a hosszú távú elképzeléseinkbe. Minden téren nagyon sokat várunk tőle, kiváló védekezésével és hatékony támadójátékával reményeink szerint sok örömteli pillanatot fog okozni a szurkolóinknak” – nyilatkozta a boon.hu-nak Szabó Tamás, a miskolci kosárcsapat elnöke.

A Los Angeles-i játékos a Nevada egyetem csapatát erősítette. Idén beválasztották a konferencia legjobb öt játékosa közé, mivel átlagban 10,8 pontot, 7,4 lepattanót és 2,4 blokkot gyűjtött meccsenként. A mögöttünk hagyott szezonban a legjobban védekezők csapatába is bekerült, valamint négyszer elnyerte a hét legjobb játékosa címet.

“Rengeteg munkát fektettünk a megfelelő center kiválasztásába, közel száz felvételt néztünk meg a lehetséges jelöltekről. Lenita játékát látva azonnal úgy éreztem, hogy megtaláltam azt a középjátékost, aki agresszivitásával, gyorsaságával és mozgékonyságával ideálisan illeszkedik az általam elképzelt játékrendszerbe. Fiatal, fejlődni akaró és fejlődni képes centerről van szó, aki véleményem szerint rövidesen a hazai bajnokság egyik meghatározó játékosa lesz” – mondta Peresztegi Nagy Ákos vezetőedző.

A szerződéskötés kapcsán az amerikai hölgy is megszólalt, és elmondta, minden tőle telhetőt megtesz a DKSK sikeréért: “Nagyon várom, hogy egy győzelemre éhes, keményen küzdő csapat tagja lehessek. Bízom benne, hogy az edzők és a játékostársaim segítségével gyorsan be tudok illeszkedni a csapatba, és együtt sok örömben lesz részünk. Jókat hallottam a remek diósgyőri szurkolótáborról is, és engem rendkívül feldob, ha sok ember előtt játszhatok.”

Lenita Sanford előreláthatólag szeptember elején csatlakozik a felkészülést augusztus 6-án megkezdő DKSK-Miskolc együtteséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik