Sport

Kezd bonyolódni az atlétikai doppingügy

Fazekas Róbert nevét említette a média egy atlétát érintő doppingügyben, a diszkoszvető ügyvédje szerint nem folyik a sportoló ellen eljárás.

A keddi nap egyik fő sporthíre, hogy egy londoni olimpiai induló pozitív doppingtesztet produkált.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke elmondta, a sportoló szervezetében egy versenyen kívüli ellenőrzés során sztanozololt mutattak ki. A versenyző – akinek korábban volt hasonló esete – kérte a B próba elvégzését, nevét a doppingeljárás lezárásáig nem hozzák nyilvánosságra.

A Magyar Olimpiai Bizottság a sportolót nem nevezte a londoni olimpiára. Így 158-ra csökkent az ötkarikás játékokon induló magyarok létszáma.

Korábban a kvótát szerző atléták közül Fazekas Róbertnek volt doppingügye, az athéni olimpián megnyerte a diszkoszvetést, de nem adott mintát (a kalapácsvető Annus Adrián sem), így kizárták a versenyből.

Fazekas lekerült a MOB friss nevezési listájáról, aztán, néhány órával később már újra ott volt a neve. Az m1 esti híradójában elhangzott, hogy megkeresték a MOB-ot, ahol megerősíteni és cáfolni sem akarták, hogy Fazekas lenne az illető atléta.

Közben a nyugat.hu-nak nyilatkozott Czeglédy Csaba, Fazekas jogi képviselője.

“Fazekas Róbert ellen semmilyen dopping- vagy fegyelmi eljárás nem folyik. Ő erről hivatalos írásos tájékoztatást sem kapott. Egy jogállamban eljárás nélkül nyilvánvaló, hogy senkit sehonnan nem lehet kizárni és megfosztani a versenyzéstől való jogosultságától, így Fazekas Róbert továbbra is készül a londoni olimpiára” – mondta a jogász.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik