Sport

Doppingolt egy magyar atléta, nem nevezik az olimpiára

dopping(210x140)(1).jpg (dopping, )
dopping(210x140)(1).jpg (dopping, )

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke kedden elmondta, a sportoló szervezetében egy versenyen kívüli ellenőrzés során sztanozololt mutattak ki.

A versenyző – akinek korábban volt hasonló esete – kérte a B próba elvégzését, nevét a doppingeljárás lezárásáig nem hozzák nyilvánosságra.

A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint Molnár Zoltán csapatvezető bejelentette, hogy az atlétikai szövetség elnökének egyetértésével a MOB a sportolót nem nevezte a londoni olimpiára. Így 158-ra csökkent az ötkarikás játékokon induló magyarok létszáma.

Korábban a kvótát szerző atléták közül Fazekas Róbertnek volt doppingügye, nem is akármilyen. Az athéni olimpián megnyerte a diszkoszvetést, de nem adott mintát (a kalapácsvető Annus Adrián sem), így kizárták a versenyből.

Fazekas már nem szerepel a MOB friss nevezési listáján.

Július elején derült ki, hogy az evezősöknél Juhász Adrián doppingvétség miatt kikerült az ötkarikás játékokra készülő csapatból, így Simon Béla Széll Domonkossal indul a kormányos nélküli kettesek versenyében. Juhász hét hónapos eltiltást kapott.

A vízilabdázóknál Török Béla, a bő olimpiai keret tagja produkált pozitív tesztet, mivel vízhajtótartalmú vérnyomáscsökkentőt szedett. A szegedi pólóst fél évre tiltották el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik