Sport

Armstrong panaszát visszadobta a bíróság

Egy New York-i bíróság elutasította a hétszeres Tour de France-győztes kerékpáros panaszát, amelyet hazája doppingellens ügynöksége ellen nyújtott be.

“Ez az intézmény nem járul hozzá Armstrong kívánságához, amelynek lényege a nyilvános szereplés és az öndicséret” – jelentette ki a döntés után Sam Sparks bíró, aki élesen kritizálta a 40 éves sportoló 80 oldalas beadványát.

Lance Armstrong átdolgozhatja és később újra benyújthatja panaszát.

A korábbi kiváló bringás azzal vádolta meg az USADA-t, hogy kerékpárosokat vesztegetett meg az ellene szóló, hamis vallomásokért cserébe. Lance Armstrong mindemellett korrupt bírósági eljárással gyanúsítja a szervezetet.

Az USADA június 14-én eljárást indított, majd június 30-án vádat emelt Armstrong ellen. A kerékpározástól tavaly visszavonult sportembert doppingolással, illetve doppingszerekkel való kereskedéssel vádolják, az USADA többek között azt állítja, Armstrong 2009-es és 2010-es vérmintáin manipuláció nyomai mutathatók ki.

A szervezet azonnal eltiltotta a sportolót mindennemű versenyzéstől, új szenvedélyének, a triatlonnak sem hódolhat. Lance Armstrong minden vádat tagad, de ha elmarasztalják, akár mind a hét Tour de France-győzelmétől is megfoszthatják.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik