Sport

Kemény: Komoly felkészülési terv kell

kemény dénes (kemény dénes, )
kemény dénes (kemény dénes, )

A magyar férfivízilabda-válogatott a Dublin Kupán két győzelem mellett kétszer vereséget szenvedett, végül csak a harmadik helyen zárta a tornát.

Az olimpiai bajnoki címvédő válogatott az írországi viadal előtt az olaszországi Cosenzában rendezett tornán szerepelt: Háraiék remek játékuknak köszönhetően a döntőig meneteltek, ott viszont Montenegrótól kétgólos vereséget szenvedtek. A Dublin Kupán először a románokat verték meg a Kemény-legények, majd a briteket is simán legyőzték.

Ezt követően viszont változott a helyzet, a soron következő két találkozót elbuktuk: ismét Montenegró volt a mumus, majd a horvátok ellen sem ment igazán.

Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint mostantól nagyon precízen és komolyan kell készülni a londoni ötkarikás játékokra. A szakember előbb a románok és a britek elleni teljesítményt méltatta a vlv.hu-nak.

„A román meccsen érződött a csapaton a három nap pihenő és a frissítő edzések hatása, benne volt szerintem a vasárnapi cosenzai meccs rossz emléke, és ‘túlzottan pozitív’ is lett az eredmény, de nem baj. Az angolok ellen nem összeadódott, hanem összeszorzódott a reggeli meccsidőpont és a gyengébb tudású ellenfél lustító hatása, és ez így együtt sok figyelmetlenségben nyilvánult meg, elsősorban a védekezés terén. Mondjuk, a kapott gólok fele belefér az angoloktól, és hogyha nincsen 8, csak 4, akkor egyértelműen többet is lövünk, mert minden egyes labdaszerzés az angolokkal szemben – gólszerzési lehetőség. Tehát lehetett volna lényegesen jobb az eredmény, de ezt én megértéssel fogadtam. Arra megkértem mindenkit, hogy az egyéni kirívó hülyeségein gondolkodjon el, mert hogy most belefért az angolok miatt, az egy dolog, de más meccsen majd nem fog.”

A szövetségi kapitány a Montenegrótól és a horvátoktól elszenvedett vereségekre is kitért, és az egyéni hibákban látja a kudarc okait: „A lényeg az, hogy sokkal jobban játszottunk velük (Montenegróval – a szerk.) szemben, mint előtte hat nappal, de bármennyire is jó lett volna ezt látni az eredményben, ez nem sikerült, mert az utolsó két percben két borzasztó banális, elkerülhető gólt kaptunk. A horvátok elleni meccsen az volt a legszembetűnőbb, hogy azok a játékosok, akik az előző napon halványabbak voltak, jobban elkapták a fonalat, és fordítva: akik eddig húzóemberek voltak, azok most visszaestek. Sajnos olyan is volt, aki a múlt héthez képest, annak ellenére, hogy közben kihirdettem a londoni 13-at, jelentősen visszaesett, mind a négy meccsre. Na, hát ezen el kell gondolkozni az egyénnek, mert ez nem fog beleférni sem a társakkal szemben, sem magával szemben.”

„Nem csináltunk még soha ilyet, hogy 12 nap alatt 9 meccs, és ráadásul ebből azért, akárhogy vesszük, több mint a fele topcsapat ellen volt. Úgy gondolom, hogy most egy nagyon precíz, komoly felkészülési terv ideje jön el, mert most már tényleg látni, hogy melyek az utolsó szükséges előrelépések, egyénileg és csapatszinten is!” – zárta mondandóját Kemény Dénes. 

Férfivízilabda-válogatottunk a londoni ötkarikás játékok során borzasztóan nehéz csoportba került: a B jelű hatosban az Egyesült Államok, Szerbia, Montenegró, Románia és Nagy-Britannia lesz az ellenfél.

A magyar válogatott olimpiai kerete
Biros Péter, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Nagy Viktor, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szécsi Zoltán, Szívós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik