Sport

Nick Schulman a 2-7 Draw Lowball bajnoka

Az amerikai Nick Schulman második világbajnoki címét szerezte az idei WSOP2-7 Draw Lowball versenyén aratott győzelmével.

A kis mezőnnyel lezajlott 2-7 Draw Lowball tornán Nick Schulman szerezte meg a győzelmet, ami 294231 dollárt ért számára – írja a Poker.hu.

Meglehetősen kis számú, mindössze 101 fős mezőny gyűlt össze a World Series of Poker 10 ezer dolláros 2-7 Draw Lowball tornára. A nem a legnépszerűbb kártyajátékok közé tartozó tornán így 949 900 dolláros nyereményalap jött létre.

14 játékost díjaztak ebből, a nyolcfős döntő asztal előtt olyan zsugások értek pénzbe, mint Jason Mercier, Daniel Negreanu, Andy Bloch, Erik Seidel és Marco Traniello.

A finálé a brit Ashton Griffin vezetésével rajtolt el, aki azonban nem tudta győzelemmé kovácsolni előnyét, a hatodik helyen esett ki. A párbajt két korábbi WSOP bajnok, Nick Schulman és Mike Wattel játszhatták.

Schulman ekkor már hatalmas zsetontornyokat épített, Wattelnek nem igazán maradt reális esélye, ennek tudatában mindössze két parti kellett, hogy allin kerüljenek.

Schulman 9x-8x-6x-3x lapjaihoz egy hetest húzott, Wattel a sokkal jobb indulólapokat jelentő 6x-4x-3x-2x-hez azonban királyt, így lemondhatott a bajnoki címről, amit így tehát Schulman szerzett meg.

A második WSOP karkötője mellé 294 321 dollár is ütötte markát, Wattel 181 886 dollárt tehetett zsebre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik