Sport

Megint kikaptak Kásásék Montenegrótól

A magyar férfi-vízilabdaválogatott 10-9-es vereséget szenvedett az írországi Dublin Kupán a délszláv együttestől.

A múlt heti, olaszországi felkészülési tornán már találkozott egymással a két alakulat, akkor Montenegró győzött.

A dublini mérkőzés Madaras Norbert révén magyar góllal indult, majd egy újabb emberelőny végén Varga Dénes alakította 2-1-re az állást.

Hosnyánszky Norbert távoli lökete után viszont két montenegrói találat következett, de Kiss Gergely tett róla, hogy a nagyszünetre 4-4-nél vonuljanak el a csapatok.

A harmadik játékrészt montenegrói gól vezette be, de nem sokkal később már 6-5-ös magyar vezetést mutatott az eredményjelző Hosnyánszkynak és a szintén duplázó Kissnek köszönhetően. Maradt azonban idő rá, hogy az ellenfél egyenlítsen (6-6).

A befejező nyolc percben az ugyancsak kétgólossá előlépett Madaras jóvoltából került vissza a vezetés (6-7). Aztán büntetőből lett egál, de az immár triplázó Madaras villámgyorsan válaszolt, sőt a hozzá hasonlatosan harmadszor is eredményes Hosnyánszky 9-7-re módosított a zárónegyed közepén. Innen is volt azonban visszaút a riválisnak, olyannyira, hogy visszavette a vezetést, így 10-9-re meg is nyerte a mérkőzést, amelynek több bírói ítélete is vitatható a beszámoló szerint.

A két együttes a londoni olimpián ugyanabban a csoportban szerepel, és a pólós számla írországi „kiegyenlítése” már csak azért is jó lett volna, mert az év eleji, hollandiai Európa-bajnokság elődöntőjében is a montenegróiak törtek borsot a Kemény-fiúk orra alá. Akkor a hosszabbításban kerekedtek felül egy góllal, elütve ezzel a döntőbe jutástól a végül Eb-bronzérmes csapatot.

Eredmény – férfi vízilabda felkészülési találkozó

Montenegró – Magyarország 10-9 (1-2, 3-2, 2-2, 4-3)

A magyar góldobók: Madaras, Hosnyánszky 3-3, Kiss G. 2, Varga Dénes 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik