Sport

Federer hetedszer a wimbledoni trónon

federer (federer)
federer (federer)

Roger Federer négy szettben legyőzte Andy Murray-t a wimbledoni bajnokság férfi egyesének döntőjében, és újra világelső lett.

Óriás várakozás előzte meg a svájci Roger Federer és a hazai közönség előtt játszó brit Andy Murray wimbledoni döntőjét.

Federer 7. wimbledoni sikeréért (és 17. Grand Slam-elsőségéért) , Murray 76 év után az első brit győzelemért lépett a centerpálya már erősen megkopott gyepére.

Az Ivan Lendl által trenírozott Murray 6-4-re megnyerte az első játszmát, a londoni publikum óriási örömére, Federer azonban kiegyenlített. 1-1-es szettállásnál leszakadt az ég, a két játékosnak ki kellett várnia, amíg fedett pályává alakították az arénát.

A folytatásban Federer átvette az irányítást, Murray pedig egyre rosszabbul viselte, hogy kezd kicsúszni a kezéből a meccs. Volt ütődobálás, vetődések utáni sántikálás, de mellette Murray azért keményen küzdött, és komoly küzdelemre késztette Federert, a közönség hatalmas biztatása közepette.

A svájcit azonban ezen a napon nem lehetett megállítani, a harmadik és negyedik játszmát 6-3, 6-4-re megnyerve hetedik alkalommal győzött a tenisz szentélyében, és hétfőtől ismét ő vezeti a világranglistát.

Videó: így nyert Federer

Eredmény – wimbledoni bajnokság, férfi egyes, döntő
Roger Federer (svájci, 3.)-Andy Murray (brit, 4.) 4-6, 7-5, 6-3, 6-4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik