Sport

Szalayék belekezdtek a Selyemút-raliba

Az Opel Dakar Team magyar párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László tizedikként vágott neki a Selyemút-rali közel 4000 kilométeres távjának.

A csapat tájékoztatása szerint nem volt zökkenőmentes a szombat, ugyanis az Opel Antara nem akart beindulni reggel, így egy lengyel versenyzőtársnak kellett behúznia a magyarok autóját. Innentől kezdve azonban már semmi gondja nem volt Szalay Balázséknak, így vihették is a versenygépet a technikai gépátvételre az adminisztratív ellenőrzés után.

A Selyem-rali 88 autóból és 25 versenykamionból álló mezőnye Moszkvából, a Vörös térről indult neki a versenynek. Szombaton egy 185 kilométeres távot kellett megtenni, ebben azonban még nem volt mért szakasz, csak közelebb vitt a vasárnapi rajt helyszínéhez. A Szalay, Bunkoczi László kettős a tizedikként vágott neki a viadalnak és reményeik szerint a legjobb tízben végeznek.

A páros pénteken a moszkvai magyar nagykövetségen vett részt grillpartyn, ahol találkozhattak a világbajnoki selejtezőn szintén oroszországban tartózkodó magyar strandlabdarúgó-válogatott tagjaival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik