Sport

Ötgólos győzelem a britek ellen

hárai balázs (hárai balázs, )
hárai balázs (hárai balázs, )

A magyar férfi-vízilabdaválogatott második meccsén is nyert a Dublin Kupán: ezúttal a briteket győztük le.

A románok felett aratott tízgólos győzelemmel kezdte a tornát Kemény Dénes legénysége, így Nagy-Britannia ellen is jó eséllyel szálltak medencébe a magyar pólósok.

A találkozó kezdésekor még nem látszott, hogy ötgólos győzelmet arat majd a magyar csapat, ugyanis a britek szerezték meg a vezetést Craig révén, de Varga Tamás és Hárai Balázs találataival fordítottunk. A szigetországiak tartották velünk a lépést, ugyanis az első negyedben 2-1-nél, majd 3-2-nél, végül 4-3-nál is egyenlíteni tudtak.

A második felvonásban azonban leszakítottuk magunkról a briteket: Hosnyánszky, Hárai és Biros góljaira ugyanis nem érkezett válasz, majd amikor Waller mégis mattolta Szécsit, Kásás növelte ismét magyar szempontból plusz háromra a különbséget.

A félidő után sem tört meg a Kemény-legények lendülete, és míg Nagy-Britannia kapujából kétszer kellett kihalászni a labdát, addig Szécsiéből csak egyszer, vagyis már négy volt közte, a javunkra.

A záró etapban mindkét oldalon egymás után potyogtak a gólok: Madaras, majd Waller; Vámos, majd Scholefield volt eredményes, végül Hárai találata zárta a meccset (13-8).

Szombaton Montenegró ellen játszik majd a magyar férfi-vízilabdaválogatott a Dublin Kupán.

Eredmény – Dublin Kupa, 2. forduló
Magyarország – Nagy-Britannia 13-8 (4-4, 4-1, 2-1, 3-2)
a magyar góldobók: Hárai 3, Hosnyánszky, Madaras 2-2, Biros, Kásás, Szivós, Vámos, Varga Dániel, Varga T. 1-1

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik