Sport

Mégis 12 résztvevős lesz a női kézilabda-bajnokság

Dunaújváros mégis elindít egy csapatot a női kézilabda NB I.-ben.

A korábban elfogadott tizenegy nevezést követően a Dunaújvárosi Főiskola Akadémia csapata besorolást kért és kapott az első osztályba a szövetségtől.

Az esetleges utólagos nevezés elfogadására a szervezet elnöksége felhatalmazást adott a szövetség Szakmai és Versenybizottságának. A bizottság megvizsgálta a Dunaújvárosi Főiskola Akadémia nevezését, azt megfelelőnek, szabályosnak találta, így az együttest besorolta az NB I.-be. A férfi és női NB I. sorsolását július 10-én tartja a Magyar Kézilabda Szövetség.

A 2011/2012-es szezonban az NB I. 10. helyén végző Dunaújvárosi Regale Klíma, valamint a 11. helyezett UKSE Szekszárd csapata nem nevezett sem az NB I.-be, sem az NB I./B-be, sem az NB II.-be. A NBI./B Keleti csoportja 2011/2012-es szezonjának győztese, a Nyíradonyi VVTK nem vállalta az NB I-ben való indulást, így helyén a Nevezési szabályzat alapján a keleti csoport 2. helyezettje, az NB I.-be nevezni kívánó BSE-Főgáz kapott besorolást.

Az NB I./B nyugati csoportjának 2. helyezettje (az 1. helyezett Győri Audi ETO KC II nem indulhat az első osztályban) a Mohácsi TE nem nevezett az NB I.-be, így helyén az NB I. 2011-2012-es szezonjának 12. helyezettje, a Kiskunhalas NKSE indulhat az NB I.-ben.

A női bajnokság csapatai
Győri Audi ETO KC, FTC Rail Cargo Hungaria, Siófok KC Galérius Fürdő, ÉTV Érdi VSE, Veszprém Barabás Duna Takarék KC, Alcoa FKC, Váci NKSE, DVSC FÓRUM, Budapest Bank Békéscsabai ENK SE, Kiskunhalas NKSE, BSE-Főgáz, Dunaújvárosi Főiskola Akadémia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik