Sport

Federer legyőzte Djokovicot

federer (federer)
federer (federer)

Roger Federer négy játszmában legyőzte a világelső szerb Novak Djokovicot a wimbledoni tenisztorna férfi egyesének első elődöntőjében.

Amellett, hogy a világelső Novak Djokovic és a Grand Slam-rekorder (16-szoros győztes) Roger Federer elődöntője természetesen megkapta a “szuper” és “álom” jelzőket, azért az esélyek a szerb játékos mellett szóltak.

Ehhez képest meglepetésre az első játszma a régebbi önmagát idézően ötletes Federeré lett 6-3 arányban, ám a szerb felvette a ritmust, és ugyanilyen arányban megnyerte a második szettet.

A magas színvonalú mérkőzés harmadik játszmájában a svájci ismét álomtenisszel rukkolt elő, és Djokovicon kezdett látszódni a frusztráció, bár becsülettel küzdött. Federer 6-4-re győzött, és egy szettre került a finálétól.

A negyedik játszmában folytatódott a Federer-fölény, Djokovic nem kapott rá lehetőséget, hogy felszívja magát, 6-3-ra elveszítette a szettet, és kiesett, a svájci játékos pedig döntőbe jutott, ahol a Tsonga–Murray elődöntő győztesével találkozik majd.

Eredmény – Wimbledoni teniszbajnokság, férfi egyes elődöntő
Federer (svájci, 3.) Djokovic (szerb, 1.) 6-3, 3-6, 6-4, 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik