Sport

A magyar kamion nyert Angliában

Nagy magyar siker született a hétvégén Angliában: a FIA Kamion Európa-bajnokság ötödik, doningtoni futamát Kiss Norbert nyerte meg.

Az OXXO Energy Truck Race Team pilótája a nyolcadik helyen kvalifikálta magát az első futamra. A rajtja fantasztikusan sikerült, az első kanyarban ötödiknek fordult, később kilökték a pályáról, de még vissza tudott menni az aszfaltra és befutott a nyolcadik helyre – így a második futamban az élről indulhatott.

A második rajtot is jól kapta el Kiss Norbert, elsőnek fordult, és próbálta tartani pozícióját. Pár kör alatt a francia versenyző megelőzte, de a magyar pilóta a futam feléig mögötte maradt, a második helyen. Onnan viszont ráesett a mezőny, megérkeztek rá a többiek, ráadásul az egyik Renault olajat vitt a pályára, amin meg is csúszott Kiss, akit így többen megelőztek. Sőt, egy spanyol pilóta kilökte a pályáról, így meg kellett elégednie a nagy nehézségek árán megszerzett hetedik hellyel.

A vasárnapi időmérőn Kiss a nyolcadik lett, de veszélyes vezetésért a szombati balesetek miatt megbüntették, így a 13. helyről rajtolhatott. Ezen a futamon is 8. lett, így a második futamon újra az élről indulhatott. Az időjárás folyamatosan változott, a második menet száraz időben zajlott. A magyar pilóta körről körre szakadt el a többiektől, és hatalmas előnnyel megnyerte a versenyt.

Videó – a magyar csapat győzelme képekben:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik