Sport

Óriási bukás és német öröm a Touron

André Greipel (andré greipel)
André Greipel (andré greipel)

A német André Greipel diadalmaskodott a Tour de France negyedik szakaszán, melynek hajrájában több bringás is az aszfalton kötött ki.

Kemény nap várt a francia kerékpáros körverseny mezőnyére szerdán, a kerekeseknek az Abbeville és Rouen közti 214,5 kilométeres távot kellett megtenniük. 55 kilométer volt már csak hátra az etapból, amikor kaptak egy kis égi áldást a versenyzők, azonban ez csak nyári zápor volt, gyorsan elállt és az út is hamar felszáradt.

42 kilométerrel a vége előtt a pelotonban egy csoport bringás borult nagyot egy összeakadás után, köztük volt Vincenzo Nibali is, akit két csapattársa hozott újra megfelelő sebességbe. A hajrában is volt hatalmas bukta, bő tíz kerekes terült el a betonon, köztük Mark Cavendish is, míg a sárgatrikós Fabian Cancellarának bravúros megoldást kellett bevetnie, hogy ne essen el. Szerencsére nagy sérülés nem történt, karcolásokkal megúszták az érintettek.

A 4. szakasz összefoglalója, Cavendishék esése 2:10-től látható (spanyolosok előnyben):

A Tour eddigi meglepetésembere, Peter Sagan is harcban volt a végén a szakaszelsőségért, azonban végül a német André Greipel ünnepelhetett a célban. A második az olasz Alessandro Petacchi, a harmadik a holland Tom Veelers lett. Greipelnek ez élete második szakaszgyőzelme a patinás versenyen. A sárga trikó Cancellarán maradt.

Eredmény – Tour de France, 4. szakasz, Abbeville–Rouen, 214,5 km
1. Andre Greipel (német, Lotto) 5:18:32 ó
2. Alessandro Petacchi (olasz, Lampre) azonos idővel
3. Tom Veelers (holland, Argos) a.i.

Az összetettben:
1. Fabian Cancellara (svájci, RadioShack) 20:04:02 ó
2. Bradley Wiggins (brit, Sky) 7 mp hátrány
3. Sylvain Chavanel (francia, Omega Pharma – Quick-Step) azonos idővel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik