Sport

Idén is Vodafone Kupa, az olimpia jegyében

vízilabda (vízilabda, hajós alfréd uszoda, )
vízilabda (vízilabda, hajós alfréd uszoda, )

Négy, a londoni olimpia férfi vízilabdatornáján is érdekelt válogatott alkotja a mezőnyt az idei Vodafone Kupán, melyet július 15. és 17. között bonyolítanak le a Margitszigeten.

A Hajós uszoda hagyományos nyári nemzetközi eseményén ezúttal a világbajnok olasz,  a spanyol és az ausztrál nemzeti csapat lesz az olimpiai bajnoki címvédő magyarok ellenfele.

Mindenkinek a budapesti az utolsó megméretése az ötkarikás játékok előtt, már csak ezért is érdekes összecsapásoknak lehet tanúja a szigetre kilátogató közönség.

Kemény Dénes szövetségi kapitány, aki előző nap hirdette ki a Londonba utazó 13 fős keretet, elmondta, most is sikerült az, hogy az aktuális világversenyt, jelen esetben az olimpiát megelőző utolsó torna Budapesten legyen.

Relatíve jó állapotban van az együttes, és bár a Vodafone Kupa felkészülési torna, ahogy a korábbi két alkalommal, úgy ezúttal is győzni akarunk, mert ezzel tartozunk a közönségnek, a szervezőknek és saját magunknak is” – mondta a szakvezető.

Az ez évi Vodafone Kupa „arca” a 2008-as pekingi győzők egyike, Hosnyánszky Norbert. Szerinte egy-két embert kivéve mindenki – így ő is – stresszben volt az olimpiai csapatkijelölés előtt. Úgy vélte, addig ugyanis az hajtja az embert, hogy bekerüljön a 13-ba, most viszont már az egyéni célok nem számítanak, csak a jó londoni szereplés.

A torna programjába idén első ízben strandpólós és női vízilabdameccsek is bekerültek. A nyitónapon játsszák a 13. strandvízilabda-bajnokság döntőjét, illetve a férfiakhoz hasonlatosan a londoni olimpiára készülő magyar női válogatott is vízbe száll, méghozzá két alkalommal is: 15-én a házigazda Nagy-Britannia együttesével csap össze, két nappal később pedig a londoni csoporttárs spanyolokkal küzd meg Merész András alakulata.

A Vodafone Kupa műsora

Július 15., vasárnap:

11 óra 30 perc: strandvízilabda-bajnoki döntő
14 óra: Magyarország – Nagy-Britannia női mérkőzés
15 óra 45 perc: Olaszország–Ausztrália
17 óra 30 perc: Magyarország–Spanyolország

Július 16., hétfő:

16 óra 15 perc: Spanyolország–Ausztrália
18 óra: Magyarország–Olaszország

Július 17., kedd:

14 óra 30 perc: Magyarország–Spanyolország női mérkőzés
16 óra 15 perc: Olaszország–Spanyolország
18 óra: Magyarország–Ausztrália

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik