Sport

Hetényi a tengerentúlon is megállta a helyét

hoki (hoki)
hoki (hoki)

Nagyon jó benyomásokat tett az NHL-ben szereplő Nashville Predators edzőire a magyar hokikapus.

Mint ismert, a magyar jégkorong-válogatott és a finn élvonalban szereplő Jokerit Helsinki kapusa, Hetényi Zoltán az elmúlt hetet az NHL egyik csapata, a Nashville Predators fiataljainak táborában töltötte. Nem akármilyen vetélytársai voltak honfitársunknak, ugyanis a három meghívott portás közül a svéd Magnus Hellberg és a cseh Marek Mazanec játékjogát is lefoglalta a Nashville a tengerentúli profiliga játékosbörzéjén (draft), előbbiét a 38., utóbbiét a 179. helyen.

Csütörtökön jött el a hálóőrök nagy napja a tábor során, amikor a Predators kapusedzője, Mitch Korn foglalkozott a három fiatallal. A tréning során klasszikus kapusgyakorlatokat végeztek a játékosok, melyen az egyik tengerentúli szurkolói portál szerint magasan Hetényi teljesített a legjobban, míg a nagy reménység Hellberg csúnyán leszerepelt. A svéd így ki is esett kicsit a pikszisből és Korn figyelme a továbbiakban Hetényire, valamint Mazanecre irányult.

A bejegyzés írója megjegyzi, előzetesen senki sem várt Hetényitől sokat, ehhez képest igen meggyőző produkcióval rukkolt elő a magyar kapus. „Fényes jövő áll előtte, ha megfelelő ütemben fejlődik. Reméljük, hogy Poile (David Poile, a Nashville Predators elnöke – a szerk.) legfoglalja majd a játékjogát és több táborba is meghívja a jövőben” – áll a cikkben.

Hatalmas dicséret ez a 24 éves portásnak, aki májusban újabb egy évre kötelezte el magát Helsinkiben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik