Sport

Három év a Vidinél

Hároméves szerződést írt alá a Videoton FC és a portugál Filipe Oliveira, így végérvényesen eldőlt, hogy a fedezet Fehérváron folytatja pályafutását.

A 28 esztendős labdarúgó, aki a Braga és a Porto akadémiáján nevelkedett, az első felnőtt csapata, pedig az őt félmillió fontért megvásároló Chelsea volt, ahol 2002 és 2006 között szerepelt, és öt Premier League-meccsen kapott lehetőséget. Kölcsönben játszott a Prestonban és a Marítimóban, majd az utóbbi klub végleg megvette.

A 2011/12-es szezonban még az olasz első osztályú AC Parma játékosaként kölcsönben lépett pályára a piros-kék együttesben a középpályás, de végül a fehérváriak meg tudtak egyezni az olasz klubbal, így a fehérváriak szerződtetett játékosa lett.

– Nagyon örülök, hogy a Videoton FC-ben folytathatom a pályafutásomat, mert igazán jól érzem magam a csapatnál és a családom is Székesfehérváron. Kemény tárgyalások voltak, amelyek végül megegyezéssel fejeződtek be, ezért köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki ezekben részt vett a Parma és a Videoton részéről egyaránt. Tudom, hogy a szurkolók az utóbbi hetekben sokszor érdeklődtek a sorsom felől, ami roppant jó érzéssel tölt el, és ezt ezúton is köszönöm nekik. Természetesen minél jobb teljesítménnyel szeretném meghálálni a bizalmat a szurkolók és a Vidi felé is. – nyilatkozta Oliveira klubja hivatalos honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik