Sport

Antonio Esfandiari nyerte a világ legdrágább versenyét

póker (póker, )
póker (póker, )

Az amerikai Antonio Esfandiari nyerte a WSOP egymillió dolláros nevezési díjú, Big One For ONE DROP versenyét, a "Mágus" 18 millió dollárt kaszált.

Minden idők legdrágább nevezési díjú versenyét rendezték az idei világbajnokságon, az egymillió dolláros Big One-t az amerikai Antonio Esfandiari húzta be, ami a világ leggazdagabb pókeresévé tette – írja a Poker.hu.

Összesen 48 játékos nevezett, többségében dúsgazdag üzletemberek és természetesen vérbeli pókerprofik az egymilliós Big One For ONE DROP nevű WSOP eventre. A nevezési díjból 111 111 dollár a One Drop alapítványhoz került , amely a harmadik világbeli vízhiány megszüntetéséért tesz erőfeszítéseket.

A játékosok egyben a világ legdrágább versenyén vettek részt, a csúcstartó az idei Aussie Millions mellékversenye volt a 250 ezer dolláros high stakes eventjével.

Végül nyolc zsugás jutott döntőbe, akik már mind pénznyereménnyel távozhattak. A legtöbb zsetont Antonio Esfandiari birtokolta, mögötte következett a brit Sam Trickett, majd a One Drop tulajdonosa, egyben a Cirque de Soleil alapítója, Guy Laliberté.

A másik öt zsugásból Brian Rast és Phil Hellmuth neve lehet ismerős a pókeresek körében, rajtuk kívül még három üzletember harcolt a 18 millió dolláros fődíjért.

Nos, erre a díjra Esfandiarin és Tricketten kívül nem sok esélye volt másnak, a két profi valósággal szétterrorizálta az asztalt, így nem csoda, hogy ők ketten játszhatták a párbajt is.

Minden idők legnagyobb Heads Upja végül Esfandiari győzelmét hozta, az utolsó partiban a J-5-5 flopon került be minden pénz, Esfandiari 7-5-el, míg Trickett Q-6-al játszott.

Trickett blöffje tehát nem sült el, a turn 2 és river 3 után Esfandiari megszerezte a bajnoki címet, és vált a világ leggazdagabb pókeresévé.

A WSOP Big One for One Drop végeredménye:
1. hely: 1. Antonio Esfandiari – 18 346 673 dollár
2. hely: Sam Trickett – 10 112 001 dollár
3. hely: David Einhorn – 4 352 000 dollár
4. hely: Phil Hellmuth – 2 645 333 dollár
5. hely: Guy Laliberté – 1 834 666 dollár
6. hely: Brian Rast – 1 621 333 dollár
7. hely: Bobby Baldwin – 1 408 000 dollár
8. hely: Richard Yong – 1 237 333 dollár

Ajánlott videó

Olvasói sztorik