Sport

Megegyezett a Szegeddel az egykori válogatott labdarúgó

Két rutinos futballistával erősített a Szeged 2011, miután az egykori válogatott középpályás, Lisztes Krisztián, valamint a csatár, Jovánczai Zoltán aláírta szerződését a csapattal.

Két rutinos futballistával erősített csapatunk, miután a Ferencváros 49-szeres válogatott középpályása, Lisztes Krisztián, valamint az elmúlt szezonban a REAC-nál szerepelt csatár, Jovánczai Zoltán aláírta szerződését a Szeged 2011-hez. A hajdani kiváló irányító a július közepén kezdődő felkészüléskor egyeztet Tóth Bálint vezetőedzővel, hogy mely területen segítheti legjobban a csapatot.

A VfB Stuttgart, a WerderBremen, a BorussiaMönchengladbach és a Hansa Rostock színeiben több mint kétszáz Bundesliga mérkőzésen Lisztes Krisztián hétfőn ünnepelte 36. születésnapját. A tapasztalt irányító évekig rendkívül népszerű labdarúgónak számított a Ferencvárosnál, de például a német válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Joachim Löw ugyancsak kedvelte és elismerte a magyar játékos képességeit.

Hasonlóan vélekedett a karmesterről Thomas Schaaf, a WerderBremen mestere, aki immáron 1999 óta irányítja a brémaiakat, vagyis, igazán autentikus szakemberek mondtak pozitív véleményt Lisztesről. A Werderrel egyébként 2003-ban bajnok lett, sőt, sérüléséig egyedül ő szerepelt minden mérkőzésen a csapatban, a bajnokavatást azonban már a lelátóról és mankóval nézhette végig.

Hosszú hónapokig tartott a gyógyulása, s bár idővel a Hansa Rostocknál is szerepet vállalt, a családja miatt a végleges hazatérés mellett döntött. A Paks, a REAC és a Vasas után újra nevelőegyesületéhez, a Ferencvároshoz került, innen igazolt – egykori társa, Adem Kapic sportigazgatóval való többszöri beszélgetés után – Szegedre.

A 27 éves Jovánczai Zoltán a Kaposvár, az FTC, a Vasas, a Lombard Pápa és a REAC együttesében is megfordult. Az élvonalban több idényt maga mögött tudó center egy plusz egy évre kötelezte el magát Szegedre,

A Szeged 2011 július 16-án kezdi meg a felkészülést a következő idényre, természetesen már az új játékosokkal kiegészülve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik