Sport

Végleges a férfi-kajaknégyes összetétele

kajak négyes (kajak négyes, kulifai tamás, tóth dávid, kammerer zoltán, pauman dániel, )
kajak négyes (kajak négyes, kulifai tamás, tóth dávid, kammerer zoltán, pauman dániel, )

A Tóth Dávid, Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás és Pauman Dániel összetételű férfi-kajaknégyessel egészül ki a londoni olimpián induló magyar csapat.

A 13 fős válogatottból így már csak egyetlen hely kiadó. Ezen a héten szerdán vagy legkésőbb csütörtökön az is eldől, hogy ki indulhat kajak egyes 200 méteren.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségének véleménye szerint az olimpia szempontjából biztató a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplése. A kontinensviadalon olimpiai számokban három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyert a csapat, miközben a magyar éremesélyesek közül Vajda Attila nem is vett részt a versenyen.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján, a válogatási időszak lezárultával a szervezet elnöksége arra kéri a sportág tagjait és támogatóit, hogy a következő hetekben segítsék a sikeres szerepléshez nélkülözhetetlen nyugodt felkészülést.

Ismert, hogy Storcz Botond szövetségi kapitány az Eb-n ötödik helyen befutó hajónak (Tóth Dávid, Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás, Pauman Dániel) szavazott bizalmat, annak ellenére, hogy a dobogón kellett volna ehhez végezniük. A válogatón második Sík, Vereckei, Bozsik, Boros négyes azzal a kéréssel fordult a szövetséghez, hogy újabb válogatót írjanak ki, és ha győznek, majd leszerepelnek az olimpián kártérítést is fizetnének a sportágat irányító szervezetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik