Sport

Tarolt Spanyolország a döntőn az olaszok ellen: 4:0

A címvédő spanyolok nem sok esélyt adtak a később már létszámhiánnyal küszködő olaszoknak, szinte lesöpörték őket a pályáról.

Vicente del Bosque együttese Silva góljával már a 14. percben megszerezte a vezetést, majd nem sokkal a félidő vége előtt Jordi Alba növelte az előnyét. A fordulást követően nem sokkal megpecsételődött az olaszok sorsa, ugyanis Motta, pályára lépését követően néhány perccel meghúzódott, Cesare Prandelli szövetségi kapitány pedig ekkorra már elhasználta mindhárom cserelehetőségét.

A 84. percben a csereként beálló Torres is betalált, aki ezzel az első futballista lett, aki két Eb-döntőben is eredményes tudott lenni.

A végeredményt a 88. percben az Eb-n először pályára lépő Mata állította be. A spanyol válogatott – amely nagy tornán először győzte le az olaszokat – ezzel történelmi győzelmet aratott, ugyanis az első csapat lett, amely megvédte Európa-bajnoki címét, ráadásul abban is “egyedivé” vált, hogy sorozatban – 2008-as Eb és a 2010-es világbajnokság után – a harmadik nagy tornáját nyerte.

A spanyolok 1964 és 2008 után harmadszor nyertek Európa-bajnokságot, ezzel utolérték Németországot az Eb-k történetének élén.

Az mérkőzés első 10-15 percében a két csapat láthatóan kiegyenlített erőviszonyokkal küzdött, ám a spanyolok első, majd második gólja teljesen megzavarta a  németek ellen korábban bravúros győzelmet arató olasz csapatot. A lendület részükről teljesen alább hagyott. A címvédő spanyolok szinte lesöpörték a pályáról az ellenfelet: összesen 4 gólt rúgtak az olasz kapuba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik