Sport

Nézze ingyen az olimpiát Londonban

tower-bridge-olimpia (olimpiai karikák, tower bridge, )
tower-bridge-olimpia (olimpiai karikák, tower bridge, )

Ha nincs jegye az ötkarikás játékok egyik eseményére sem, de szeretne élőben szurkolni, megteheti, hiszen több versenyszámot is meg lehet nézni belépő nélkül.

A maratoni futás, a triatlon, a nyíltvízi úszás, a gyaloglás és az országúti kerékpározás iránt érdeklődőknek nem kell aggódniuk, ha még nem vásároltak jegyet, mivel ezek bizonyos részeire nem is szükséges. Az ingyenes sporteseményeknek megvan ezzel szemben az a hátulütője, hogy rendkívüli tömeg várható a helyszínen. Biztos sokan lesznek azok, akik el szeretnék csípni kedvenc sportolójukat a versenyen.

Gyaloglás (férfiak 20 és 50 km, nők 20 km)

A versenyt egy 2 kilométeres pályán rendezik meg, ami a Malltól (a Buckingham Palace-t és a Trafalgar Square- t köti össze) a Hyde Park sarkáig és vissza, ez az 50 kilométeres távot teljesítőknél 25 kört jelent. A férfiak 20 kilométeres versenye augusztus 4-én lesz, magyar színekben Helebrandt Máté indul, hogy miként látja a magyar csapat esélyeit, és mit szeretne ő elérni Londonban, ide kattintva elolvashatják.

A női 20 km-es és a férfi 50 km-es viadalt augusztus 11-én tartják, ezen pedig Madarász Viktóriának drukkolhatunk.

A Mallnál ennél a versenynél belépővel lehet szurkolni, ideiglenes lelátók várják majd az érdeklődőket. A Constitution Hillnél (a Buckingham-palota és Hyde Park sarka) vagy a Buckingham Palotánál ingyenes, ide viszont nem árt minél korábban érkezni.

Maratoni futás

A nők versenyét augusztus 5-én, a férfiak augusztus 12-én rendezik meg. A futók útja átvezet London főbb látványosságain. A Malltól indulnak, ami ebben az esetben is belépős, ahogy a Horseguard Parade (Lovastestőrségi dísztér) is. Remek rálátást biztosíthatnak maguknak a kiérkezők a Trafalgar Square-nél, a Victoria Embankmentnél, vagy a Buckingham Palace-nél. Háromszor kell ezt a kört megtenniük a sportolóknak, így nem kell annyira bosszankodni, ha egyszer elszalasztjuk őket.

Négy magyar is indul ebben a versenyszámban, a nőknél Erdélyi Zsófia, Kálovics Anikó, Rakonczai Beáta, a férfiaknál pedig Kovács Tamás számíthat helyszíni buzdításra.

Országúti kerékpározás

A verseny a Malltól startol és itt lesz majd a finis is. Közben eltekernek a Surrey grófsághoz tartozó Box Hillhez. A férfiaknak kilencszer, a nőknek kétszer kell megtenniük az itt kijelölt 15.5 kilométeres távot, majd indulhatnak vissza Londonban. Ami a szurkolást illeti: a Mallnál jegyet kell váltani, ahogy Box Hillnél is (limitált számban engednek be nézőket ide). A férfiak július 28-án, a női kerékpárosok pedig 29-én küzdenek meg.

A BBC tippje, hogy a Constitution Hill, a Richmond Park vagy a Fulham Road lehet kiváló helyszín a sportág szerelmeseinek. Ebben a számban magyar versenyzőért, Lovassy Krisztiánért július 28-án szoríthatunk.

Triatlon

Nem árt korán kelni a triatlon iránt érdeklődőknek sem. A nők augusztus 4-én, a férfiak pedig augusztus 7-én mérik össze erejüket. A verseny helyszíne Hyde Park, a Serpentine-tóban kell majd úszniuk, a Hyde Park kijelölt részén futnak 4 kört. A kerékpáros útvonal egészen a Buckingham Palace-ig tart majd. A Serpentine tó északi részén ideiglenes lelátók várják a belépőt váltókat, a déli rész azonban ingyenes.

Ebben a sportszámban Kovács Zsófia képviseli Magyarországot.

Úszás

Szintén a Serpentine tó lesz a helyszíne a hosszútávúszásnak. A nők augusztus 9-én, a férfiak pedig 10-én teljesítik majd a 10 kilométeres távot. Ebben az esetben is csak a tó északi részén kell jegyet vásárolni. Magyar versenyzőnek szoríthatunk mindkét nap, először Risztov Évanak, aki természetesen nemcsak nyílt vízen, hanem 400m és 800m vegyesen is indul. Másnap pedig Gercsák Csabának.

A többi eseményt is lehet jegy nélkül figyelemmel követni Londonban, méghozzá hatalmas kivetítőkön. A legnagyobb szurkolói zóna a Hyde és a Victoria Parkban lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik