pars-krisztian(210x140)(2).jpg (pars krisztián, )
Sport

Pars: Csak 80 százalékot nyújtottam

Az atlétikai Eb-n kalapácsvetésben aranyérmet szerző Pars Krisztián állítja, sokkal többre is képes lehet az olimpián.

Mint azt megírtuk, Pars Krisztián majdnem elérte a 80 méteres álomhatárt, azonban 79 méter 72 centiméter is elég volt a győzelemhez, sőt, már a döntőben elért legrosszabb dobása (77.47) is Európa-bajnoki címet ért volna.

“Nagyon örülök az első felnőtt Európa-bajnoki címemnek, végre sikerült egy olyan érmet szerezni, amelyre igazán büszke lehetek – mondta Pars. – Nehéz volt úgy versenyezni, hogy a mezőnyből hiányzott négy nagy rivális, így nem tudtam igazán pörögni, csak 80 százalékot nyújtani, a 81-82 méterhez pedig 100 százalék kell. Ennek ellenére igyekeztem odatenni magamat, edzésből csináltam meg ezt a versenyt, a bal lábam is éreztem egy kicsit, ennyi hiányzott a 80 méterhez.”

Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára szintén azt emelte ki, hogy Pars számára nem az Eb volt az év fő versenye.

“Krisztiánnal szemben az elvárás az aranyérem volt. Ugyanakkor ha valakiben felmerülne, hogy miért “csak” 79,72 méterrel nyert, jelzem, hogy még a döntő előtt is edzett, mivel az olimpiára készül!”

Pars a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte, a 400-as Deák Nagy Marcell ezüstje és a diszkoszvető Kővágó Zoltán bronza után az arannyal teljes a medálkollekció.

Ajánlott videó