Sport

Latin Lover nyerte a Magyar Derbyt

A legnagyobb esélyesnek vélt telivér nyerte meg a jubileumi, 90. Magyar Derbyt a Kincsem Parkban.

Idei negyedik futamán a negyedik győzelmét aratta a francia tenyésztésű Latin Lover, aki korábban megnyerte az Alagi Nagydíjat és a Nemzeti Díj is.

Kerekes Károly második derbyjét nyerte meg zsokéként, hiszen korábban Rodolfóval is győzött, 2000-ben. A futamban egyébként Apacslegény (Varga Zoltánnal a nyeregben), Ezüstnyíl (Stanislav Georgiev), majd Category Five (Nicol Polli) volt a nagy ellenfél, de mindannyiukat könnyedén verte vissza Latin Lover.

A harmadik helyen egyébként Raphael Santi (Bakos Gábor), a negyediken Stréber (Zdenko Smida) végzett. A 15 induló között egyetlen kanca volt, Viva La Diva (Pat Cosgrave).

A győzelemmel 7 millió forintot kasszírozott a futtató Gyolai család (nemrég került hozzájuk Kovács Sándortól a ló), ennek 10 százaléka a zsoké, 10 százaléka az idomár zsebében landol.

Este aztán érkezett a hír, miszerint a derby egyik favoritjának, Lake Louisnak a verseny közben “darabokra tört a lapockája”, és a hatalmas fájdalmaitól csak egy módon tudták megmenteni: elaltatták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik