Sport

Kiss és Baji is lecsúszott a fináléról

Kiss Dániel és Baji Balázs sem jutott a döntőbe 110 m gáton vasárnap a Helsinkiben zajló atlétikai Európa-bajnokságon.

A 2010-es barcelonai Eb-n bronzérmes Kiss Dániel – aki tavalyi műtétje után csak idén év elején kezdhette újra az edzéseket – az elődöntőben a nyolcas pályát kapta. A három futamból az első két helyezettek mellett a további két legjobb időt elérő jutott az esti fináléba.

Kiss, akárcsak az előfutamban, ezúttal sem rajtolt jól, és most a táv második felében sem tudott felzárkózni, 13.59 mp-es idővel hatodikként ért célba.

“Nagyon nem jó futás volt ez – mondta Kiss. – “Sajnos van egy technikai problémám. A hosszú kihagyásom után az alapdolgok visszajöttek, de azok a finomságok, amelyektől igazán gyors tudtam lenni csak nagyon lassan. Végül is ez volt a harmadik versenyem idén.”

Az előfutamban 13.50 mp-es egyéni csúcsot futott Baji Balázs az elődöntőben az ötös pályáról rajtolhatott. A 23 éves atléta egészen az utolsó gátig remekül tartotta magát, ott azonban hibázott, s 13.68-cal ötödik lett.

“Elrontottam. Pont – mondta a rendkívül elkeseredett Baji. – “Életem formájában voltam, könnyedén bekerülhettem volna a döntőbe. Jól kezdtem, középtávnál ugyan kibillentem egy gátnál, de a végére visszajöttem a második-harmadik helyre, amikor lebombáztam az utolsó gátat.”

Kiss így a 14., Baji a 17. helyen zárta az Eb-t.

Ajánlott videó