Sport

Kővágó Eb-bronzot nyert Helsinkiben

kővágó (kővágó zoltán, )
kővágó (kővágó zoltán, )

Kővágó Zoltán a harmadik helyen végzett diszkoszvetésben a Helsinkiben zajló atlétikai Európa-bajnokságon.

A magyar nehézatléta sokáig az első körben elért 65.45 méteres eredményével a második helyen állt, azonban az ötödik körben az észt Gerd Kanter túldobta őt az esőáztatta versenyen. Kővágó Zoltán a hatodik sorozatban javított ugyan 66.42-re, azonban nem tudta beelőzni riválisát és a harmadik lett.

A győzelmet a német Robert Harting zsebelte be, akinek mindössze három dobás is elég volt a győzelemhez. A második körben 65.80-at dobott, majd a negyedik kanyarban biztosította be aranyérmét, 68.30 méterre hajította el akkor a diszkoszt.

“Az időjárás határozta meg a versenyt” – nyilatkozta Kővágó. “Az eső miatt nagyon csúszott a dobókör és a diszkosz is. Elsőre, gondoltam, beletrafálok, hátha összejön egy jó dobás, ez sikerült is. Aztán elállt az eső, normalizálódtak a körülmények, de a kör továbbra is nagyon csúszott, féltem a sérüléstől. A végére próbáltam még beleerősíteni, végül csak néhány centin múlott az ezüst.”

A Honvéd dobója hozzátette, kiegyensúlyozott, jó formában érzi magát, így az év második felében is tudja hozni majd az eredményeket.

“Az olimpián nagyjából ugyanez a mezőny lesz, mint itt, az időjárás ott is befolyásolhatja a versenyt. Én szeretnék a mostaninál nagyobbat dobni, de nem tudom, mennyi kellhet a dobogóhoz.”

Az idén remek formában versenyző, a New York-i Gyémánt Liga-viadalon győztes Kővágó élete legjobb Eb-eredményét érte el, korábban ugyanis még soha nem állhatott dobogóra. Ez a második magyar érem Helsinkiben, pénteken Deák Nagy Marcell idei legjobbjával lett második 400 méteren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik