Sport

Greg Hobson az első Ante Only szám világbajnoka

Az először megrendezett Ante Only World Series of Poker számot az amerikai Greg Hobson tudta megnyerni, amivel 257 ezer dollárt tehetett zsebre.

Az idei WSOP 49. eseményén, az 1500 dolláros Ante Only tornán az amerikai Greg Hobson ért fel a csúcsra, amiért jutalma 257 ezer dollár és élete első világbajnoki karkötője volt – írja a Poker.hu.

Összesen 939 játékos nevezett a WSOP történelmében először megrendezésre kerülő Ante Only tornára, mellyel 1 267 650 dolláros nyereményalap jött létre.

A sima Hold’em versenyen, melyen nincs kis- és nagyvak, helyette minden körben kötelező tét, 117 játékost díjaztak. Sajnos magyar zsugás nem került pénzbe, az egyedüli honi induló, Tóth Richárd az első játéknapon volt kénytelen távozni.

A finálét a harmadik napon tartották, mely 1-2 nevesebb zsugás részvételét is eredményezte, a legismertebb játékosa a döntőnek a kanadai Mike „TimeX” McDonald és Harrison Gimbel voltak, végül előbbi csak a hatodik, utóbbi a negyedik helyre volt jó.

A párbajt két amerikai, James Sowers és Greg Hobson játszották, utóbbi előnye végül kifizetődött, az utolsó partiban Sowers A-7-el, Hobson hetes párral ment allin, és a 9-K-5-9-8 közös lapoknak köszönhetően meg is nyerte meg a tornát.

Az amerikai zsugás élete legnagyobb eredményét elérve 256 691 dollárt kaszált, és természetesen a győzelemért járó WSOP karkötőt is először húzhatta fel a csuklójára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik