Sport

Szívműtét vár a magyar válogatott centerre

Morgen Ferdinándot az ősszel műteni kell szív főartéria elégtelenség miatt, így az ASE tehetséges centerének fel kell hagynia az élsporttal.

Sajnálatos hírről számolt be pénteken a BB1.hu, a portál cikke szerint ugyanis az Atomerőmű SE fiatal kosárlabdázójának, a 21 esztendős Morgen Ferdinándnak szívműtétre van szüksége. A játékos ügynöke, Kertész Nándor a honlapnak elmondta, hogy Morgen szívrendellenessége miatt rendszeresen járt orvosi ellenőrzésekre és egy ilyen kontroll során derült ki, hogy a műtét már nem halogatható tovább, szeptember végén, október elején kerül sor a beavatkozásra.

„Nyilván ebben a helyzetben egyetlen logikus és ésszerű döntés létezik, miszerint az orvosok tanácsára a szív számára megerőltető sportolói karriert nem tanácsos tovább folytatni. Büszke vagyok játékosomra, hogy fiatal kora ellenére méltósággal és nagy önfegyelemmel viseli ezeket a terheket. Hétköznapi sporttevékenységet a műtét után folytathat, de erőteljesebb igénybevételnek nem lehet szervezetét kitenni” – mondta Kertész a BB1.hu-nak. A játékosügynök és Morgen Ferdinánd is egyetértenek abban, hogy a sportoló nem szeretne elszakadni a kosárlabdától, ebben pedig Kertész szerint az ASE is a segítségére lesz.

Morgen Ferdinánd remek idényt hagyott maga mögött, így Rátgéber László szövetségi kapitánytól is meghívót kapott a férfi-kosárlabdaválogatottba, azonban tehetségének bizonyítására sajnos nem lesz lehetősége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik