Sport

Stoneré a pole Assenben

Casey Stoner (Casey Stoner)
Casey Stoner (Casey Stoner)

A világbajnoki címvédő Casey Stoner nyerte a Holland GP időmérőjét, mögötte csapattársa, Dani Pedrosa végzett.

Az ausztrálok motorosa egyelőre nem találja világbajnoki formáját, és hat futam után 25 pontos hátránnyal második a világbajnoki pontversenyben a spanyol Jorge Lorenzo mögött.

Casey Stonernek a holland kirándulás sem kezdődött jól, gondjai voltak a motorbeállításokkal, a pénteki szabadedzésen pedig eldobta a vasat, igaz, így is a hatodik legjobb időt motorozta.

Arra azonban talán senki nem gondolt, hogy az ausztrál megrázza magát, és a leggyorsabb kört futja a Repsol Honda nyergében péntek délután. Mégis ez történt, Stoner csapattársát, Dani Pedrosát megelőzve lett első a kvalifikáción, mögöttük Lorenzo és az első MotoGP-idényét futó Stefan Bradl futott be negyedikként.

A pénteki szabadedzéshez hasonlóan megint borús volt az idő. Lorenzo rögtön az elején nagyon belehúzott, aztán szép lassan feljött Pedrosa, a végén pedig Stoner robbantott, és megfutotta a leggyorsabb kört az időmérőn. Közben az esőcseppek is megjelentek, a motorosok pedig egytől egyig a boxba vonultak.

Ezután már nem tudtak jó időket futni a versenyzők, így Stoner maradt az első helyen, ami magát a világbajnokot is meglepte:

“Ez egy olyan kör volt, ami meglepett minket. A lehetőség tehát adott, meglátjuk ez mire elég a holnapi futamon”. – mondta az ausztrál.

A szombati futamon tehát Stoner indulhat az élről, aki 2007 óta minden Holland GP-n dobogón végzett.

Eredmények – Holland GP, Assen, időmérő

1. Casey Stoner (ausztrál) Honda 1:33.713
2. Dani Pedrosa (spanyol) Honda 1:33.828
3. Jorge Lorenzo (spanyol) Yamaha 1:34.001
4. Stefan Bradl (német) Honda 1:34.035
5. Cal Crutchlow (brit) Yamaha 1:34.486
6. Ben Spies (amerikai) Yamaha 1:34.644
7. Andrea Dovizioso (olasz) Yamaha 1:34.698
8. Alvaro Bautista (spanyol) Honda 1:34.722
9. Nicky Hayden (amerikai) Ducati 1:34.751
10. Valentino Rossi (olasz) Ducati 1:35.057

Ajánlott videó

Olvasói sztorik