Sport

Pénteken már Pedrosa uralta a szabadedzést

A Holland GP pénteki, egyben utolsó szabadedzésén a Repsol Honda spanyol motorosa futotta a legjobb köridőt.

A spanyol Dani Pedrosa szerepelt legjobban az időmérő előtti utolsó szabadedzésen, honfitársát, Jorge Lorenzót megelőzve.

Egy rövid esővel kezdődött a szabadedzés, majd tíz perc után Pedrosa csapattársa, a regnáló világbajnok Casey Stoner a kilences kanyarnál bukott a nedves aszfalt miatt. Az eső gyorsan elállt, ennek ellenére csak az utolsó tíz percre lett elég száraz a pálya, addig nem lehetett igazán gyors kört futni.

Ekkor már Pedrosa dominált, és végül másfél tizedet vert a világbajnoki címre hajtó Lorenzóra. Mögöttük a Brit GP-n belelendülő Alvaro Bautista végzett, a spanyol után Cal Crutchlow és Andrea Dovizioso futott be, Stoner az esést követően a hatodik időt motorozta.

A csütörtöki szabadedzésmenő, Ben Spies ezúttal visszafogottabb teljesítményt nyújtott, ami a tizedik legjobb időre volt elég.

Az asseni pálya az egyetlen, amelyik az 1949-es első világbajnokság óta megszakítás nélkül a versenynaptárban szerepel. Tradicionálisan június utolsó szombatján rendezik a futamokat, eltérve a többi pályánál megszokott vasárnapi versenynapoktól.

Az időmérőt pénteken délután rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik