Sport

Csalást gyanítanak a wimbledoni tenisztornán

karlovic (karlovic, )
karlovic (karlovic, )

Ivo Karlovic megkérdőjelezte a wimbledoni tenisztorna hitelességét, miután a hazai Andy Murray elleni találkozóján tizenegyszer ítéltek nála lábhibát.

A horvát teniszező négy szettben kapott ki a hazai közönség előtt játszó brit ellenfelétől, és úgy érzi, hogy az egész mérkőzés alatt csaltak vele szemben. A 11 lábhiba a jórészt adogatásaiból élő, 208 centis játékos számára végzetes volt.

„Ez felháborító – mondta Ivo Karlovic. – Wimbledonban, ráadásul a centerpályán teszik ezt velem. A torna ezzel számomra hitelességét vesztette.”

„Merész dolog egy Grand Slam integritását bírálni – reagált Murray. – Történelme és hagyománya van a wimbledoni versenynek. Mérkőzések ezreit játszották már le ebben a komplexumban az évek során, de ilyen feltételezésről még sosem hallottam. Szeretném megnézni a videókat, mielőtt bármi konkrétat is mondanék. Ha a tizenegy lábhibája nem volt jogos, akkor tényleg igazságtalanok voltak a döntések. Azt gondolom azonban, hogyha ennyiszer fújnak valaki ellen lábhibát, az nem véletlen, hisz mostanában ritkán kell közbeavatkozniuk a játékvezetőknek ez okból.”

Karlovicot az 5-7; 7-6; 2-6; 6-7-re elvesztett meccs után a két játékos közti különbségről faggatták: „Lábhibák. Nem tudom, mit mondhatnék, de felháborító volt. Nyolcéves korom óta teniszezek, és sosem volt egy meccsen ilyen sok lábhibám. Tizenegy. A sokadik után kicsit távolabb álltam a vonal mögött, hogy megelőzzem a bajt. A bírók ugyanúgy befújták a hibákat akkor is.”

Tim Henman, néhai világelső teniszező így nyilatkozott az esetről: „A Davis Kupában is sokszor úgy érezheti az ember, hogy csalnak ellene. Egy lábhibánál egyből a vonalbírót hibáztatod, bár tulajdonképp te nem tudod, igaza van-e, hisz a labdára koncentrálsz. Egy ilyen rangos torna hitelességét azonban nem lehet megkérdőjelezni.”

Murray a legjobb 32 között a ciprusi Marcos Bagdatisz ellen mérkőzik meg.

Videó: a Karlovic-Murray meccs öszzefoglalója, a lábhibák nem kerültek bele..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik