Sport

Balotellinek minden, a németeknek semmi nem jött össze

Olaszország válogatottja vívhatja a döntőt a címvédő spanyol csapattal az Európa-bajnokságon, miután a csütörtök esti, varsói elődöntőben 2-1-re nyert Németország ellen.

Áder János magyar köztársasági elnök a helyszínen, a varsói Nemzeti Stadionban tekintette meg a találkozót, amely húszfokos, kellemes időben német szögletekkel indult, s utána is jobbára Joachim Löw együttese uralta a játékot.

Bő negyedóra elteltével aztán az olaszok is bevették eszköztárukba a támadójátékot, s a 20. percben meg is szerezték a vezetést. Kiegyenlítetté vált a játék, amikor  újabb olasz gól következett, s megint Mario Balotelli révén, aki duplájával az Eb-n a háromtalálatos futballisták közé lépett elő.

A második félidőnek a cserékkel frissült németek energikusabban vágtak neki, helyzeteik is voltak, de szépíteniük csak a hosszabbításban, a 92. percben büntetőből sikerült, az egyenlítésre nem futotta erejükből. Az olaszok jobbára az eredmény őrzésére ügyeltek, s ezt is eredményesen tették, így ők játszhatják a vasárnapi döntőt a címvédő és világbajnok spanyolokkal.

A Nationalelfnek a csütörtöki lehetett volna az 500. nyertes mérkőzése, egyszersmind történetében először győzhette volna le az olaszok legjobbjait Eb-n vagy vb-n.

elődöntő:
Olaszország-Németország 2-1 (2-0)
Varsó, 56 ezer néző, v.: Stéphane Lannoy (francia)

gól: Balotelli (20., 36.), illetve Özil (92., 11-esből)
sárga lap: Balotelli (37.), Bonucci (61.), De Rossi (84.), Motta 89.), illetve Hummels (93.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik