Sport

Meglepetés Assenben, váratlan négyes az élen

spies (ben spies, )
spies (ben spies, )

Nem az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult a Holland GP második szabadedzése csütörtökön, Ben Spies motorozta a legjobb időt.

Az amerikai Ben Spies futotta a leggyorsabb kört csütörtökön a Holland GP második szabadedzésén. Ez még nem is akkora meglepetés, mint a mögötte befutó versenyzők személye: a Yamaha motorosa mögött Cal Crutchlow,  Nicky Hayden, Alvaro Bautista a sorrend.

Az első négy motorosból még egyikük sem végzett dobogón idén, az időeredmények pedig olyan szorosak voltak, hogy a legjobb 11 versenyző fél másodpercen belüli időt futott egymáshoz képest.

Spies az utolsó köréig nem vezette a szabadedzést, akkor viszont egy hajszállal, egészen pontosan hat ezredmásodperccel múlta felül az addigi edzéselső Crutchlow-t. Crutchlow annak ellenére, hogy mindössze 11 napja törte el a bal bokáját, máris remek formát mutat. Az edzésen szinte végig Hayden vezetett, az utolsó percekben előzte meg őt az említett két motoros.

Silverstone-ban hiába indult életében először pole-pozícióból Bautista, a spanyol nem vehette fel a versenyt a vb-pontverseny éllovasaivalJorge Lorenzóval és Casey Stonerrel. Végül így is a karriercsúcsot jelentő negyedik helyen ért célba. A spanyol kijelentette, most már elérkezett az idő, hogy dobogós helyen végezzen.

Ezt a szabadedzést is komolyan vette, ahol végül a negyedik legjobb időt motorozta, ám nagyon kis különbséggel maradt csak el Spies idejétől. Stoner és Lorenzo nem igazán villogtak, igaz, utóbbi legalább a délelőtti szabadedzést megnyerte. Az ausztrál tizedik lett, a vb-pontversenyt vezető spanyol pedig az ötödik legjobb időt futotta.

Assenben a pénteki szabadedzést az időmérő követi, szombaton pedig következhet az idény hetedik versenye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik