Sport

Lenyomták a szerbeket a Kemény-legények

Baksa László (baksa lászló, )
Baksa László (baksa lászló, )

A magyar férfi-vízilabdaválogatott 7-5-re nyert a rivális Szerbia ellen az Olaszországban zajló nemzetközi torna második játéknapján.

A magyar válogatott ezúttal Baksával a kapuban kezdett, a szegei portás pedig meg is hálálta a bizalmat, több remek védést is bemutatott az ősi rivális szerbek ellen. Az első negyedben ugyan az ellenfél szerzett vezetést, azonban Kis Gábor postafordultával egyenlített – derül ki a vlv.hu helyszíni tudósításából.

A második nyolc percben már feltartóztathatatlanok voltak a magyar támadások, a mieink négy gólt is dobtak, hátul pedig sorra védekezték ki a szerb akciókat. A nagyszünetre így négy találat volt a felek közt a különbség, a Kemény-legények 5-1-re vezettek két negyed után.

Ahogy az első, úgy a második félidő is szerb góllal indult, Kásás azonban visszaállította a négygólos különbséget. A negyed végére aztán feljavult Szerbia, előbb Gocic, majd Filipovic mattolta Baksát, így a magyar előny két találatra olvadt az utolsó negyed előtt.

A záró felvonás elején Hosnyánszky dobott szép gólt félfordulatból, a túloldalon pedig Mitrovic talált be. Az eredmény aztán már nem változott, Kemény Dénes fiai 7-5-re nyertek. A magyar csapat ezzel már két sikernél jár az olaszországi tornán, szerdán a kazahokat ütötték ki honfitársaink.

Eredmény – nemzetközi vízilabda-torna, Olaszország
Szerbia – Magyarország 5-7 (1-1, 0-4, 3-1, 1-1)
a magyar góldobók:
Varga Dénes, Hosnyánszky 2-2, Kis G., Madaras, Kásás 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik