Sport

Joey Weismann az újabb Hold’em világbajnok

Hosszú küzdelemben sikerült csak az amerikai Joey Weisman-nek felőrölni a francia Jeremy Quehen-t, amiért azonban 694 ezer dollár ütötte markát.

Közel 4 és fél órán keresztül zajlott a World Series of Poker 46. versenyének a párbaja, melyet végül az amerikai Joey Weismannak sikerült megnyerni – írja a Poker.hu.

Hétfőn rajtolt el a WSOP 46. versenye, mely egy 2500 dollár nevezési díjú No Limit Hold’em torna volt. 1 607 játékos próbálkozott, ennek függvényében a nyereményalap 3 665 925 dollárra nőt, melyből 171 főt vehette ki a jussát.

Egyetlen egy magyar zsugásnak sikerült ebből megcsípni egy kis szeletet, az ország legjobb játékosának titulált Traply „Bélabácsi” Péter a 159. helyen ért célba, amiért 4 826 dollárt tehetett zsebre.

A finálé a harmadik játéknapon alakult ki, igazán ismert játékos nem jutott be a kilencfős döntő asztalra. Az orosz Konstantin Puchkov neve csenghetett talán a legjobban, ő azonban rögtön elsőként távozott, a dáma párja találkozott egy király párral, így a kilencedik helyet tudta csak megszerezni.

A legjobb négybe három európai és egy amerikai zsugás jutott, végül épp ő, azaz Joey Weismann tudta megszerezni a győzelmet, ellenfelét a francia Jeremy Quehent flössel múlta felül a Q-5-3-7-J közös lapokon.

Weismann 694 609 dollárt tehetett zsebre, ami mellé természetesen járt a WSOP karkötő is. Quehen a második helyért 429 535 dollárt kapott „vigaszdíjként”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik