Sport

Hihetetlen küzdelemben kapott ki Babos

Babos-Timea(1)(210x140)(1).jpg (Babos Tímea)
Babos-Timea(1)(210x140)(1).jpg (Babos Tímea)

A sokkal esélyesebb Nadja Petrova csak igen nagy nehézségek után tudta legyőzni a magyar lányt a Wimbledoni Teniszbajnokságon.

Még szerdán kezdte el egyesbéli második fordulós mérkőzését Babos Tímea a szebb napokat is megélt, bárki ellen veszélyes, 20. helyen kiemelt Nadja Petrova ellen.

A meccs aztán sötétedés miatt a második szettben félbeszakadt. Ezt végül hozta a magyar teniszező, de ami a harmadik játszmában történt, az hitchcocki magasságokat ért el. Babos négy meccslabdát is hárított, és az orosz csak az ötödiket tudta érvényesíteni.

A női párosok első fordulójában Marosi Katalin a horvát Jurakkal az oldalán legyőzte szlovák ellenfél párosát, ezzel ott vannak a második körben.

“Utólag úgy érzem, jól jött, hogy tegnap sötétedés miatt félbeszakadt a mérkőzés. Petrova extrán teniszezett, nekem mindvégig tökéletesen kellett volna játszanom, hogy legyen esélyem. Ma már más volt a helyzet. Sokáig én irányítottam a mérkőzést, a döntő szettben brékelőnybe is kerültem. Sajnos aztán pechesen, de elbuktam az adogatásomat, majd a végén a mérkőzést is. T

alán szerencséje volt Petrovának azzal, hogy a harmadik játszmában ő kezdte az adogatást. Amikor megnyerte a soron következő szervagémjét, akkor nyugodtabban, jelentősebb felelősség nélkül fogadhatott. Így volt ez az utolsó játékban is…

Összességében nagyot küzdöttem, jó meccset játszottunk. De természetesen még mindig van mit javítani. Azt viszont két füves pályás tornagyőztessel szemben tudtam megmutatni, hogy ezen a felületen én is jól tudok játszani. Az egyiket, Oudint le is győztem, Petrovától pedig csak döntő szettben kaptam ki. Nagyon nagy élmény volt, hogy Wimbledonban teniszezhettem, hiszen ez az egyik kedvenc versenyem” – mondta a meccs után Babos.

Eredmények – Wimbledoni teniszbajnokság, 2. forduló

Nők, 2. forduló:

Nadja Petrova (orosz) – Babos Tímea (magyar) 6-4, 6-7, 9-7
Ivanovic (szerb) – Bondarenko (ukrán) 6-3, 7-6
Paszek (osztrák) – Cornet (francia) 6-2, 6-1 
Schiavone (olasz) – Pliskova (cseh) 6-4, 6-4
Wickmayer (belga) – Voskobaeva (kazah) 4-6, 6-3, 8-6

Férfiak, 2. forduló:

Cilic (horvát) – Kubot (lengyel) 7-6, 6-2, 6-1
Lacko (szlovák) – Melzer (osztrák) 6-4, 6-7, 3-6, 6-3, 6-3
Paire (francia) – Dolgopolov (ukrán) 7-6, 6-4, 6-4

Női páros, 1. forduló:

Jurak, Marosi (horvát, magyar) – Voracova, Zakolapova (szlovákok) 6-3, 7-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik