Sport

A főtáblán kezd a Szolnok és a Körmend

Az elmúlt szezonban a férfikosárlabda EuroChallenge-sorozatban remeklő Olaj megkönnyebbülhet, és így tehet a Körmend is.

A Szolnoki Olaj a 2011-12-es szezonban nemcsak a Magyar Kupát és a bajnokságot nyerte meg, hanem a nemzetközi prondon is értékes skalpokat begyűjtve bejutott az EuroChallenge sorozat Final Fourjába.

Sőt, a négyes döntőt hazánkban, Debrecenben rendezték meg, ahol a magyar együttes végül a negyedik helyen végzett. Egy ideig arról szóltak a hírek, hogy az Olaj az Európa Kupában indul, de végül maradnak az EuroChallenge-ben, ahol még egy magyar gárda, a Körmend is indul.

A FIBA Europe csütörtökön közzétette azt a 28 csapatból álló listát, akik rögtön a főtáblára kerültek. Ezen a listán mindkét magyar csapat neve megtalálható – írja a BB1.hu oldal.

Összesen nyolc csapat játszik selejtezőt, a négy győztessel töltik fel a 32-es mezőnyt.

A főtáblás csapatok
Antwerp Giants (belga), Keravnos Nicosia (ciprusi), Armia Tblisi (grúzGEO), Khimik Yuzhny (ukrán), Asesoft Ploesti (román), Krasnye Krylia Samara (orosz), BC Minsk 2006 (fehérorosz), Krka Novo Mesto (szlovén), BC Timisoara (román), Norrköping Dolphins (svéd), BCMU Pitesti (román), Okapi Aalstar (belga), Belfius Mons-Hainaut (belga),  Paris Levallois (francia), BK Ventspils (lett), Pinar Karsiyaka (török), ETHA Engomi Nicosia (ciprusi), SLUC Nancy (francia), EWE Baskets Oldenburg (német), Södertälje BBK (svéd), Fortress-Lami Ved Körmend (magyar), Szolnoki Olaj (magyar), Gravelines Dunkerque (francia), Tampereen Pyrintö (finn), Hapoel Holon (izraeli), Telekom Baskets Bonn (német), JDA Dijon (francia), University Tartu (észt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik