Sport

Larry Bird repült

Larry Bird (larry bird)
Larry Bird (larry bird)

Larry Bird úgy döntött, távozik az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Indiana Pacers elnöki posztjáról.

A némileg meglepő hírt Herb Simon tulajdonos és Larry Bird jelentette be szerdán, egy nappal az idei amatőr játékosbörze, a draft előtt. A legenda korábban ígéretet tett arra, hogy három év alatt felhozza a Pacerst, majd távozik – mind a kettőt betartotta. Sikeres munkát végzett, az együttes folyamatosan javult, a nagyon fiatal játékosokból álló gárda idén a rájátszás második körben kapott csak ki 4-2-re a későbbi bajnok Miami Heattől.

Az általános igazgató Kevin Pritchard lett, Donnie Walsh pedig klubigazgatóként tért vissza.

A ligában minden idők egyik legjobb játékosaként tisztelt Bird 1997 és 2000 között vezetőedzőként dolgozott a Pacersnél, majd 2003-tól lett a vezetőség tagja, 2008-tól pedig elnökként tevékenykedett, és a csapattal kapcsolatos összes fontos döntést ő hozta meg.

Birdöt idén az év sportvezetőjének választották meg az NBA-ben. Korábban profiként kiérdemelte a szezon legértékesebb játékosának járó kitüntetést, de az év edzőjének is megválasztották már, ezt a triplázást pedig eddig még csak ő hajtotta végre a liga történetében.

Az 55 éves legendás kosaras játékosként három bajnokságot nyert a Boston Celticsszel és tagja volt az 1992-es olimpián parádézó amerikai Dream Teamnek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik