Sport

Kiütéssel indítottak a magyar pólósok

Biros Péter (Biros Péter)
Biros Péter (Biros Péter)

Biztos győzelemmel kezdte meg szereplését az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott az olaszországi nemzetközi tornán, a nyitónapon a kazahokat vertük 11 góllal.

A két négyes csoportban zajló és a londoni olimpiai felkészülést szolgáló cosenzai torna első napján a magyar válogatottnak kellemes ellenfél jutott, és a tudáskülönbség érvényre is jutott Kazahsztán legjobbjaival szemben.

Biros Péter csapatkapitány büntetőből szerzett góljára még válaszoltak, utána azonban folyamatosan elhúzott és egyre növelte előnyét az együttes – számolt be a részletekről a nemzeti csapat honlapja, a vlv.hu. Az első szünetre háromgólosra hízott az előny, két negyed után pedig – “lemásolva” a nyitó nyolc percet – 8-2-re vezetett a magyar válogatott.

A harmadik játékrészben visszavettek a tempóból Birosék, de a különbség így is nőtt, a befejező nyolc percben aztán a tízgólos különbség is meglett Kiss Gergely ejtésével (13-3), a vége pedig Varga Dénesnek a hajrában esett megúszásgóljával 14-3 lett.

A magyar csapat csütörtökön 17 óra 40 perctől a szerb válogatottal játszik. A csoport negyedik tagja Kanada, míg a másik négyest Olaszország, Montenegró, Ausztrália és Görögország alkotja.

Eredmény – nemzetközi vízilabda-torna
Magyarország – Kazahsztán 14-3 (4-1, 4-1, 2-1, 4-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik