Sport

Az utolsó percben kaptak ki női kosarasaink

magyar kosárlabda válogatott (i) (magyar kosárlabda válogatott, )
magyar kosárlabda válogatott (i) (magyar kosárlabda válogatott, )

A magyar női kosárlabda-válogatott az utolsó percben 78-73-ra kapott ki Eb-selejtezőn Ukrajnától, így két győzelem mellett két vereséget gyűjtöttek a lányok.

Az Európa-bajnokság A jelű selejtezőcsoportjában Magyarország eddig két győzelmet és egy vereséget zsebelhetett be: a nyitókörben Stefan Svitek csapata vesztesen hagyta el a pályát Fehéroroszországban, majd szinte lemosta a pályáról a portugálokat, végül Izraelben is nyerni tudott, így remek előjelekkel várták az ukránok elleni rangadót.

A soproni mérkőzést a magyar hölgyek kezdték jobban, Horti Dóra és Honti Kata szórta a pontokat, amivel meg is léptünk a vendégektől: volt már 13 is közte, végül az első negyed végére közelebb jöttek az ukránok, és már csak nyolccal vezettünk.

A vendégek lendülete megmaradt a második etapban is, míg a magyar támadások nem hoztak újabb pontokat, így Ukrajna szépen lassan ledolgozta hátrányát, majd az eladott labdákból Iagupova vezérletével 33-34-nél át is vették a vezetést.

A félidőben Svitek mester helyretette a fejeket, így a 39-43-as nagyszünet után válogatottunk elkezdett újra játszani, és többször is az ukránok nyakában lihegtünk: folyamatosan egy pont volt a két csapat közti differencia, végül az utolsó másodpercekben Honti büntetőjével kiegyenlítettünk (58-58).

A záró játékrészt Quigley Allie triplájával indítottuk – visszatért az élet a magyar válogatottba -,  majd Horti és Nagy-bujdosó pontjai révén távol tartottuk az ukránokat, majd kiélezett szituációban ismét a honosított kosarasunk keze sült el a vonalon kívülről. A győzelem azonban mégsem jött össze Hontiéknak, ugyanis az utolsó percben Panchenko triplájával és Alyoshkina duplájával 73-76-ra fordítottak a vendégek, ráadásul még büntetőt is dobhattak 1,2 másodperccel a lefújás előtt, így 73-78 lett a végeredmény.

Eredmény – kosárlabda Európa-bajnoki selejtező
Magyarország – Ukrajna 73-78 (27-19, 12-24, 19-15, 15-20)
A legjobb dobók:
Horti 18, Quigley 16, Honti 14, illetve Iagupova 27, Alyoshkina 22, Kurasova 7.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik