Sport

Michael Phelps:végre van motivációm

Az amerikai úszófenomén egyik legnagyobb kihívója a londoni olimpián honfitársa, Ryan Lochte lesz.

Michael Phelps a BBC Sportnak elmondta: nagyon élvezi, hogy londoni olimpiai játékokon majd fej-fej mellett haladhat a medencében Ryan Lochte-val. A két úszó hétfőn Omahába utazik, ahol az országos bajnokságon mérhetik össze az erejüket.

Kettejük csatáját legutóbb Lochte nyerte aki 4:07.06 perces idővel ért célba, míg Phelps 4:07.89-et úszott. A 26 éves Phelps a 400 mellett 200 m vegyesen, továbbá 200 m gyorson, 100 és 200 m pillangón is indul az omahai eseményen.

“A lehetőség, hogy megnézzem, amit csinált, nagyon sokat segíthet a versenyben. Ő néhányszor már legyőzött engem, és utálok veszíteni – mondta Phelps.- Szeretek vele versenyezni, mert rendkívüli módon motivál, még akkor is, ha fáradtabb vagyok.”

Phelps elismerte, a pekingi olimpia után kiégett, és nem érdekelte a versenyzés. 2009-ben nyilvánosságra került egy fotó, amelyen füves cigarettát szívott, ekkor hivatalosan is eltiltották a versenyzéstől. A zseniális úszó azonban most visszatért, és minden eddiginél nagyobb elszántsággal készül az olimpiára.

Phelps korábban már bejelentette, hogy 400 méteren nem fog indulni-ami Cseh László egyik fő száma-ezt azonban hivatalosan még nem erősítették meg..

Az úszófenomén számára azért is különleges az idei olimpia, mert ha ott három érmet szerez, ő lesz a világ legsikeresebb olimpikonja. Ezt a csúcsot jelenleg Larisza Latinyina szovjet tornásznő tartja, aki, 1956 és 1964 között-kilenc arannyal, öt ezüsttel és négy bronzzal-18 olimpiai éremig jutott.

Phelps kontra Lochte

Michael Phelps:
Született: 1985. június 30. Baltimore, Maryland
Jelenleg is itt él.
Olimpia: 14 arany (6 Athénban és 8 Pekingben), és két bronz (Athén)
Világbajnokság: 24 arany, 6 ezüst, 1 bronz
Világrekordok: Jelenleg hatot tart

Ryan Lochte:
Született: 1984. augusztus 3-án Canandaigua, NY
Jelenleg Floridában él
Olimpia: 3 arany (1 Athénban és 2 Peking), 1 ezüst (Athén), 2 bronz (Peking)
Világbajnokság: 11 arany, 2 ezüst, 1 bronz
Világrekordok: jelenleg ötöt tart

Ajánlott videó

Olvasói sztorik